Tuono1.jpg

KOEAJOSSA

APRILIA TUONO V4

1100 FACTORY

Uusin suuntaus huipputehokkaiden superpyörien rintamalla ovat sylinteritilavuudeltaan hieman yli 1000-kuutioiset ja noin 200-hevosvoimaiset, tai jopa sitäkin tehokkaammat super-nakut, joista voima ei lopu. Ajo suorituskyvyn ylärajoilla muodostuu usein enemmän kuin haasteelliseksi, sillä moottorin loputtomalta tuntuva voima repii ja riuhtoo armottomasti. Fyysistä rasitusta tarjoaa tuulen puuskien ja pyörteiden myötä kattamattoman pyörän muodot ja ajoasento, jotka eivät tarjoa minkäänlaista suojaa. Avoimen paljastavasta rakenteesta huolimatta nämä laitteet eivät ole ”karvalakkimalleja”, vaan niiden runko, jousitus ja yleiset tekniset ratkaisut edustavat modernia

Moto GP-tasoa.

BOTNIARINGIN KENRAALIHARJOITUS

Kuten kaikessa tämän alkuvuoden harrastustoiminnassa, myös veteraanikilpamoottoripyöräilyn piirissä alkuperäissuunnitelmien mukaiset tapahtumat on jouduttu peruuttamaan, tai siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. Lumien sulamisen jälkeisinä alkukevään viikonloppuina oli tarkoitus järjestää puolisenkymmentä harjoitus- ja näytösajo- ja kilpailutapahtumaa perinteisillä, tarkoitukseen soveltuvilla areenoilla eri puolilla maatamme, mutta maailmaa mullistaneesta korona-epidemiasta johtuen toiminnot on jouduttu laittamaan tilapäisesti jäihin.

botnia1.jpg
Kirgisia2.jpg

 KOTIIN KAUKAA KIRGISIASTA 

Lähtiessämme emme osanneet kuvitella, kuinka hienon ja monivaiheisen matkan tekisimme. Edessä oli nyt kotimatka, joka sekin oli kaikkea muuta kuin tavanomainen. Odottamattomia käänteitä riitti reissumme viime metreille saakka. Heli ja Jouni Jaakkolan matkakertomuksen viimeinen osa.

 MOOTTORIPYÖRÄLLÄ

SAARISTON

RENGASTEILLE 

Kun kevät eteläisessä Suomessa on vehreimmillään, tie kutsuu motoristia ajelulle. Vielä ei ole aika mennä merten taakse, joten lähdetään lähelle. Miten olisi ajeluretki maailman kauneimmaksi kehutussa saaristossa?

saaristo1.jpg
Äänisniemi2.jpg

ÄÄNISNIEMEN JA LYYDINMAAN KYLISSÄ​
 

Itärajan takana Karjalan tasavallassa on seutuja, joilla aika tuntuu pysähtyneen sata vuotta sitten. Meille viime vuosisadan puolivälissä syntyneille maaseudun lapsille nuo Venäjän Karjalan maalaiskylät herättävät nostalgisia tuntoja. Erityisen hyvin niitä tavoittaa Äänisniemellä, joka on Äänisjärven pohjoisosassa, kaukana valtaväylistä ja suurista taajamista.

Veijo Saanon matkakertomus.

SUOMEN MOOTTORIPYÖRÄMUSEON AUKESI UUTEEN KAUTEEN

Moottoripyörämuseo sai aidon moottoripyörän näköisen, Stig Fagerstedtin toteuttaman opasteen uuden pääsisäänkäynnin yhteyteen. Se paljastettiin lauantaina 30.5. ja varsinainen museon uusi näytäntökausi on avattu 1.6.2020.

museo.jpg

SEURAAVA NUMERO 5/20 ILMESTYY 14.8.