KIITOS JA NÄKEMIIN!

Moto-Ykkösen 44-vuotinen tarina päättyy.

Historian viimeinen numero myynnissä nyt Lehtipisteissä kautta maan.

TET_7.jpg

TET FINLAND

Miksi olemme ylipäätään matkustaneet reissuillamme ulkomaille? Lumoutumaan uusista tuoksuista, räikeistä väreistä, poikkeavasta liikennekulttuurista, mukaansa tempaisevasta historiasta ja kummallisesta ruokamaailmasta. Matkalla entuudestaan tuntemattoman läpi pääsemme paremmin kiinni tähän hetkeen ja koemme herkemmin vapauden tunnetta arjen oravanpyörän tavoittamattomissa.

Väittäisin vankasti, että aina ei tarvitse lähteä maailman ääriin nähdäkseen jotain uutta ja jännittävää. Pitää vaan oppia tunnistamaan tuo sama eksotiikka maamme rajojen sisällä ja koettaa tarkistella uutta todellisuutta uudesta näkökulmasta. Dani Amosovin matkakertomus Helsingistä Hettaan pikkuteitä pitkin.

KARANTEENIKESÄNÄ E6-TIELLÄ POHJOIS-NORJASSA

Kesä 2020 oli matkamotoristille hankala, koska rajat olivat kiinni. Naapurimaistamme Norja säästyi pisimpään Covid-19-epidemialta, joten sinne pääsi kesällä normaalisti. Tutustuin Norjan pohjoiseen puoliskoon Kirkkoniemestä Mo i Ranaan. Tulinpa ajaneeksi myös Ruotsissa, vaikka oli vakavasti velvoitettu pysymään sieltä poissa. Veijo Saanon matkakertomus.

Norja2.jpg
kotimaa2.jpg

KOTIMAAN

KIERROS

 

Kevääksi 2020 suunniteltu moottoripyöräretki Reinin laaksoon vaihtui pitkäksi kotimaan kierrokseksi kun koronavirus oli sulkenut käytännössä ulkomaanmatkailun koko Euroopassa.

Retki tehtiin EU:n pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiin. Menomatka Lappiin kulki itärajaa, ja paluumatka etelään maamme länsirajoilla. Kalevi Kankaansyrjän päiväkirjamerkinnät 10 päivän reissusta.

SKOOTTEREILLA

BALILLA

Kansainvälisen matkailun ollessa nyt suurilta osin säpissä, on hyvää aikaa muistella menneitä seikkailuja ja kaivella kovalevyltä sinne lepäämään jääneitä kuvia. Vuoden 2015 lopulla alkoi määräaikainen pestini Dublinissa olla lopuillaan ja uuden työn löytyminen sen verran vaiheessa, että muutamilla laskutoimituksilla tuumin työnhaun olevan kannattavampaa Balilta käsin, kuin Irlannin kovilla vuokra- ja elintarvikekustannuksilla.

Viisumin saisi pariksi kuukaudeksi ilman kummempaa säätöä ja samaksi ajaksi saisin huoneeni vuokrattua eteenpäin. Monen sattumuksen, suunnittelun ja laskelmoinnin summana lopulta kaikki huushollimme kolme asukasta tapasimme kukin vähän omia reittejä ja aikatauluja noudattaen joulukuun puolivälissä Ubudissa. Liisa Nesteen matkakertomus.

Bali2.jpg
Eurooppa_20.jpg

MATKALLA EUROOPASSA KORONAN VUONNA 2020

Keväällä 2020 kaikki muuttui pandemian myötä. Koronasta tuli päivittäinen uutisaihe, kyllästymiseen asti. Se laittoi rajat kiinni, järjesteli uudelleen työt ja menemiset, rajoitti ihmisten elämää kaikkialla maailmassa. Näytti siltä, ettei tänä kesänä kovin kauas ajeltaisi. Jouni ja Heli Jaakkola matkalla Eurooppassa uudella Africa Twinillä.

MOTO GUZZI V85 TT JA SEN VARUSTELU, OSA 4

GUZZIN ENSIMMÄINEN KESÄ

Veijo Saano ostin viime huhtikuussa Moto Guzzin matkaenduro V85 TT:n. Valtakunnanrajojen sulkemisesta huolimatta – ja osittain niiden ansiosta – se keräsi menneenä kesänä paljon kilometrejä matkamittariinsa. Lisävarusteet tulivat siinä ohessa perusteellisesti testatuksi. Ensin muutama sana käyttökokemuksista, sitten juttua varustelusta ja vähän virittelystäkin

GuzziV85TT.jpg
JawaTekken.jpg

MAISTISSA JAWA RVM 500 TEKKEN

Ajan lainapuvussa pieniä hiekkateitä pitkin 500cc Jawalla kohti pohjoista ja toivon, ettei ainakaan kukaan tuttu näkisi minua. Kuten kaikki kokeneet motoristit tietävät, vanha amerikkalainen sanonta ”There is no substitute for cubic inches!” pitää paikkansa myös moottoripyörien kohdalla. Kukaan arvonsa ja moottoripyörät tunteva motoristi ei tee matkaa alle tuhatkuutioisella moottoripyörällä, eihän? Ja nyt minä olin lähtenyt matkalle 500-kuutioisella mopolla! Miten oikein ajauduin tähän jamaan? Jouko Kuninkaan ruskaretki Jawa RVM 500 Tekkenillä.