6

/ 2019

TARJOUS: NUMEROT 5-7/2019 HINTAAN 21,50€

JUHLA SCRAMBLE

Erkylän Lukoilla järjestettiin 20-vuotis Juhla-Scramble 23.9.2019. Laajassa 10-sivuisessa katselmuksessa sukelletaan kuvin ja sanoin vuosikymmenien takaisten crossipyörien maailmaan, kun alan harrastajat kokoontuivat runsaslukuisesti Hyvinkään vanhalle Erkylän Lukkojen MM-radalle perinteiseen vuosittaiseen tapaamiseen, jossa sekä ajettiin että vaihdettiin tuoreimmat kuulumiset.

JÄNKHÄLLÄ

JYTISEE

MURMANSKISSA 

TUTISEE

Vodka, Vladimir, Lada, huonot tiet ja kaviaari, niistä valtava itänaapurimme Venäjä parhaiten tunnetaan. Neuvostoliitto ja 90-luvun sekasorto ovat jo kuitenkin kaukainen historia ja tänä päivänä Venäjä on enemmän kuin ajankohtainen kohde matkamotoristeille.

Loputtoman suuressa valtiossa tekemistä ja näkemistä riittää. Ääripäiden maa tarjoaa kulkijalle kaiken mitä lähtee hakemaan ja vähän ekstraakin. Päätiet ovat loistokunnossa, mutta poikkeamalla niistä löydät offroad-motoristin paratiisin ja legendoistakin tuttuja kuoppapätkiä. Pietarin sekä sen ympäristössä koet tsaariaikojen loistoa ja maailmanluokan historiallisia nähtävyyksiä, Belomorskissa taas matkustat 60 vuotta ajassa taaksepäin. Vastakohdat ja kontrastit nyky-Venäjällä ovat suuret, mutta toisaalta vastakohtaisuus on aina ollut olennainen osa maan vetovoimaa.

Yleisistä ennakkoluuloista huolimatta yhteinen tekijä on erittäin vieraanvarainen ja ystävällinen kansa. Pidä mieli avoinna ja muista tämä aina ajankohtainen sanonta: ”Venäjällä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy”!

NOSTALGIAA:

KOEAJOSSA

SUZUKI GT 750J

Suzuki GT 750 oli tämän japanilaismerkin viimeisimmäksi jäänyt 2-tahtinen matka-sportti. Englannin -yhteistyökumppanillemme Roland Brownille tarjoutui tilaisuus koeajaa vuoden 1972-mallinen, uutta vastaavaan kuntoon entisöity GT 750J ja kyseisistä koeajokokemuksistaan hän kertoo lukijoillemme kirjoittamassaan artikkelissa.

MOOTTORIPYÖRÄN VALOT PAREMMIKSI

Kesän muuttuessa syksyn sateiseksi hämäräksi motoristi törmää karuun todellisuuteen, moottoripyörien valot ovat lähes poikkeuksetta surkeat. Se lannistaa monen ajamishalut, vaikka ajovarusteiden puolesta ajamista voisi jatkaa pitkälle syksyyn.

KYMIRING

Tehdastiimit kävivät testikuskeineen ja pyörineen tutustumassa ensi kaudella MotoGP-kilpailusarjaan mukaan liittyvään KymiRingin rataan. Laajassa ja asiantuntevassa artikkelissa esittelemme lukijoillemme tämän moottoriurheiluareenan, joka nostaa maamme jälleen sivistysvaltioiden joukkoon. 

ROYAL ENFIELD HIMALAYANIT KILPIIN

MP69 50 VUOTTA

...SEKÄ PALJON MUUTA MIELENKIINTOISTA LUETTAVAA!

NYT MYYNNISSÄ LEHTIPISTEISSÄ!

SEURAAVA NUMERO 7/19 ILMESTYY 13.12.