7

/ 2019

MILANO

EICMA

2019

Maailman suurin moottoripyöränäyttely, Milanon EICMA järjestettiin perinteisesti marraskuun alussa; 5.-10.11. ja siellä esiteltiin jälleen kaikkien johtavien moottoripyörämerkkien kaikki tärkeimmät uutuusmallit. Messuihin tutustui noin 800.000 vierailijaa ja yhtenä messujen johtavana teemana oli tietotekniikan hyödyntäminen moottoripyörien ajoturvallisuuskehityksessä ja aihe oli näkyvästi lähes kaikkien merkkien osastoilla. Luonnollisesti messuilla esiteltiin myös toinen toistaan edistyksellisempiä moottoripyörämalleja. Lehdessämme on kattava ja mielenkiintoinen, 24-sivuinen artikkeli EICMA:n messu-uutuuksista.

KASPIAN VALTATIETÄ

ETELÄÄN

Edelliskesän matkamme Kaukasukselle ja Iraniin oli ollut kerrassaan upea. Mieli paloi jälleen idän suuntaan, kaukaisiin maihin, aroille ja vuorille. Viimeksi olimme kiertäneet Mustanmeren – olisiko nyt Kaspianmeren kierroksen vuoro? Heli ja Jouni Jaakkolan matkakertomus.

RATAPÄIVIEN UNELMA

DUCATI

PANIGALE V2

Toisesta ajosessiostani Jerezin radalla on takana vasta muutama kierros, kun Ducatin pienempi supersportti, Panigale V2, on jo elementissään. Se kiertää espanjalaisrataa tuntuen hyvin säädetyltä, kutkuttavan nopealta ja ennen kaikkea todella hyvältä ajettavalta. Se on sellainen pyörä, joka imartelee kuskiaan ja saa radan uudelleen oppimisen – tai kokonaan uuden radan oppimisen tuntumaan palkitsevan helpolta. Roland Brownin kokemukset uudesta superssportista.

MATKAPÄIVÄKIRJA

2019

Olimme talvella tehneet reissukaverini Jarin kanssa useita valmisteluja kesän 2019 retkellemme. Olimme Itä-Virossa Toilassa ja starttaamassa ensimmäisen päivän taipaleellemme, joka olisi pituudeltaan hieman runsaat 900 kilometriä. Aikomuksemme oli nostaa kykintä kello 6.00 aamulla, mutta ripeitten aamutoimiemme jäljiltä olimme puoli tuntia etuajassa liikenteessä. Tuolloin alkoi kuukauden pituinen retkemme, jolloin kävisimme peräti 21 maassa. Kalevi Kankaansyrjän matkakertomuksen ensimmäinen osassa itäisen Euroopan nähtävyyksiä.

KOTIMAAN KIERROS:

Tällä kerralla Kalevi Kankaansyrjä tutustui kotimaisiin järvimaisemiin Puumalan ja Sulkavan seuduilla ja esittelee lukijoillemme reitin varrella kohtaamaansa paikallista kulttuuria.

MAURI PENTTILÄ 80 VUOTTA:

Moottoripyörä-alalla jo yli 60 vuotta aktiivisesti vaikuttaneen Mauri Penttilä perustamassa moottoripyöräliikkeessä, MP-Racingissa, Hyvinkäällä nautittiin kakkukahveista syntymäpäivänä 28.11.2019. Penttilä voitti aktiivisina kilpailuvuosinaan kuusi luotettavuusajon (enduro) Suomen mestaruutta ja Kansainvälisessä kuudenpäivän ajossa (ISDE)  neljä kulta- ja kaksi hopeamitalia, sen lisäksi hän on ollut moottoripyöräurheilun järjestötehtävissä useiden vuosikymmenien ajan. Niinpä noiden vuosikymmenien saatossa ystävien ja tuttavien joukko onkin kasvanut laajaksi ja hyvin monet heistä kävivät merkkipäivänä onnittelukäynnillä.

...sekä paljon muuta mielenkiintoista luettavaa!

Nyt myynnissä lehtipisteissä!

TOSCANAN AURINGON ALLA:

NAISTEN MP-MATKA ITALIAAN

Syyskuun 25. päivä alkoi PeterPanBiken Lady’s pidennetyn viikonlopun mittainen matka Italian Toscanassa. Yhdeksän naismotoristia saapui kohteeseen kukin omia aikojaan, suurin osa jo päivää aikaisemmin. Firenzeen täytyy Suomesta lentää välilaskun kautta, me teimme sen Saksasta koukaten.

SEURAAVA NUMERO 8/19 ILMESTYY 30.1.