moto-arkisto 5.jpeg

 Vuodesta 

 1977 

Moto-Ykkönen – maamme pisimmät perinteet omaava moottoripyöräilyn erikoislehti

 Mistä 

 kaikki alkoi 

Moto-Ykkösen synty vuonna 1977 ei ollut sattumaa. Valtiovalta oli verotuksellisin pakkokeinoin tukahduttamassa maamme moottoripyöräilyä, mutta kourallinen harrastuksemme puolustajia sai ennen ratkaisevaa eduskunnan äänestystä käännytettyä riittävän monta kansanedustajaa antamaan äänensä moottoripyöräilyn puolesta. Samat avainhenkilöt loivat maahamme myös Ennakoivan Ajon Koulutus -järjestelmän (EAK), joka valmensi harrastajat turvalliseen ajotapaan. Lehtemme syntyi tuolloin tosi tarpeeseen, sillä maassamme ei ollut motoristeja toisiinsa yhdistävää verkostoa, ei omaa lehteä, ei osoitteistoa...

Niinpä lehdestämme muodostui se kaivattu yhdistävä tekijä ja sitä kautta saatiin EAK- sekä muu info leviämään valtakunnan laajuisesti. Siitä on vierähtänyt jo yli 40 vuotta. Nyt taannoiset harrastuksen uhkakuvat on siivottu, mutta kaikki ei ole aina ollut näin itsestään selvää. Lehtemme muokkasi maaperän moottoripyöräilylle ja alan elinkeinolle otolliseksi, sekä puhdisti epäsosiaalisen aineksen puuhasteluksi leimatun harrastuksemme maineeltaan yhteiskunnallisesti ”hovikelpoiseksi”.

ekakansi.jpg

Olemme moottoripyöräilyä tieliikenteessä harrastaville suunnatuista lehdistä edelleen ainoa juuriltaan ja omistukseltaan suomalainen (lukuun ottamatta Bomberia ja Kopteria, jotka nekin ovat suomalaisia, mutta kapeammalle sektorille suunnattuja erikoislehtiä). Yksi Moto-Ykkösen vakaista kulmakivistä on se, että seisomme tukevasti jalat maassa ja suhtaudumme moottoripyöräilyyn, sekä lehtemme sisältöön vastuullisella, suomalaisella talonpoikaisjärjellä.

Haluamme välittää lukijoillemme antoisia kokemuksia, ja auttaa heitä rikastuttamaan harrastustaan mahdollisimman täysipainoisesti. Haluamme myös välittää tietoutta lukijan moottoripyöräilyyn liittyvien valintojen ja hankintojen helpottamiseksi.

moto-arkisto1.jpg

LEHDEN

YTIMESSÄ

MOOTTORIPYÖRÄKULTTUURI

tapahtumat, yhteisöllisyys

MATKAILU

kertomuksia niin kotimaasta kuin kaukomailtakin

niin haaveilijalle kuin käytännön vinkkejä kaipaavalle

KOEAJOT JA VARUSTETESTIT

todellisia käyttöolosuhteita vastaavat testit

kokeneilta moottoripyöräilijöiltä

KLASSIKOT JA HISTORIA

klassikoiksi kohonneiden vanhojen moottoripyörien koeajot ja tarinat

LIIKENNETURVALLISUUS

liikennevalistus ja lakisääteiset muutokset