| Pääsivu | Esittely | Uusin numero | Tilaa lehti! | Osoitteenmuutos | Arkisto |

         
 

 

Kustantaja:
Motopoint Oy
Ahdenkallionkatu 46
05820 HYVINKÄÄ

tilaukset 010 617 2400
toimitus 010 617 2410
faksi 010 296 1841


 

 

Moto-Ykkönen myös digitaalisena. Lue näytenumero tästä!


Uusimmassa numerossa 6/-18

Kölnin messuanti

Eräässä vuosikymmenien takaisessa TV-sketsissään Spede Pasanen totesi pitkän harkinnan jälkeen vanhan ja viisaan näköisenä: ”Pieniä ovat silakat joulukaloiksi”. Vertauskuvallisesti tuo mietelause sopisi erinomaisen hyvin kuvaamaan juuri päättyneen Kölnin Intermot-näyttelyn uutuusantia odotusta täynnä oleville moottoripyöräilyn harrastajille.
Alaa seuraavien ei tarvitse omata kovinkaan kummoisia etanan tuntosarvia kyetäkseen aistimaan, että moottoripyöräalan markkinointikuviot elävät parhaillaan muutosten kourissa ja se tullaan aistimaan niin suurten jättiläisten kuin myös pikkumerkkien ratkaisuissa.
Suurten kansainvälisten, mallivuoden 2019 uutuuksia esittelevien messujen sarja käynnistyi tämän vuoden osalta Kölnissä, jossa mallisto oli esillä lokakuun ensimmäisen viikon ajan. Messuvieraita ilmoitettiin käyneen noin 220.000 henkeä, näytteilleasettajien määräksi kerrottiin 1041 yritystä ja ne edustivat 41 maata.

Pyynikin Muistoajot 26.8.2018: ”LEGENDAN PALUU”

Pyynikin ajot on yksi maamme arvostetuimmista moottoriurheilutapahtumista. Ensimmäisen kerran Pyynikin harjun puistoalueella sijaitsevalla radalla kilpailtiin vuonna 1932 ja viimeinen kilpailu siellä järjestettiin vuonna 1971. Sota-ajasta johtuen tapahtuman järjestelyssä oli tauko vuosien 1939–1946 välillä. Tapahtumalla oli MM-osakilpailun arvo vuosina 1962 ja -63.
Alkuperäisissä mitoissaan olevalla radalla on järjestetty muutamia kertoja Pyynikin muistoajot, viimeisin nyt 26.8.2018. Aurinkoisen lämpiminä loppukesän päivinä tapahtuma on vetänyt Pyynikin rinteille pitkälti yli 20.000-päisen yleisöjoukon nautiskelemaan aidosta menneiden vuosikymmenien tunnelmasta. Pyynikin muistoajoa ei järjestetä joka vuosi, ettei tapahtuman arvostus koe inflaatiota, mutta nyt on jo alustavasti sovittu päivänmäärä myös seuraavalle Pyynikin ajon päivämäärälle.
 

Ei Savua ilman scramblea

Hyvinkään Erkylän Lukkojen vanhalla motocrossradalla jo vuodesta 2000 järjestetty vanhojen pyörien Scramble, trial & enduro -tapahtuma voi paksusti. Siitä hyvänä todisteena elokuun loppupuolella ajettu järjestyksessään jo 19. tapahtuma.
 

Street & enduro Viron teillä 2017 ja 2018

Toukokuun ensimmäinen viikonloppu on vuosien varrella muodostunut Street & Enduro teamin perinteiseksi Viron-retken ajankohdaksi. Olen parin vuoden välein kertonut näistä retkistä Moto Ykkösen sivuilla, ja tässä tulee juttu kahdesta viime keväästä.

 

Lisäksi muun muassa:

• Tsernobyl-matka, osa 3, Venäjä – maa, missä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy
• Vaikeasti Venäjälle, ainakin Laatokan Karjalaan
• Royal Enfieldit ajamalla Intiasta Suomeen, osa 2, Kohti karua Kiinaa
 

 

...ja paljon muuta
mielenkiintoista luettavaa!   

Myynnissä Lehtipisteissä nyt!
Seuraava numero 7/2018 ilmestyy 14.12.2018

 

Klikkaa itsesi Lehtipisteen-sivulle ja tarkista lähin lehtemme myyntipiste!
(linkki avaa uuden ikkunan)