| Pääsivu | Esittely | Uusin numero | Tilaa lehti! | Osoitteenmuutos | Arkisto |

         
 

 

Kustantaja:
Motopoint Oy
Ahdenkallionkatu 46
05820 HYVINKÄÄ

tilaukset 010 617 2400
toimitus 010 617 2410
faksi 010 296 1841


 

 

Moto-Ykkönen myös digitaalisena. Lue näytenumero tästä!


Uusimmassa numerossa 2/2018

Ducati Panigale V4 – A New Opera.

Tämä oli oikea, vaikkakin samalla syvää harkintaa ja kieltämättä myös rohkeutta vaatinut hetki tehdä päätös. Viimeiset puoli vuosisataa Ducatin imago, maine ja sankariteot ovat rakentuneet V-twinin varaan ja nyt tämä bolognalaismerkki on hyppäämässä sportmallistonsa osalta V4-junaan.
Ratkaisulle on toki olemassa vahvat perusteet. Merkki on tehnyt viimeisen vuosikymmen tutkimus- ja tuotekehittelytyötä MotoGP-rintamalla nimenomaan V4-moottoristen pyörien parissa ja nyt se alkaa kantaa myös hedelmää. Ellei siitä hankittua kokemusta hyödynnettäisi myös harrastekäyttöön suunnattujen pyörien kehittelyssä ja markkinoinnissa, se olisi likimain hukkaan heitettyä.

KTM 790 Duke: Voimajyrä


KTM:ltä on osattu odottaa jo jonkin aikaa keskikokoista Duke-tyyppistä pyörää, sillä merkki on vahvistanut lähihistorian aikana voimakkaasti asemiaan sportrintamalla. Pikku-Duket ovat nousseet suureen suosioon, samoin Super Duke on saavuttanut vakaan ja arvostetun aseman, mutta korkeahkosta hinnasta johtuen se ei ole yltänyt myyntimäärissä sille asetettuihin tavoitteisiin. Niinpä keskikokoista ja 2-sylinteristä Dukea onkin jo osattu odottaa. Moottoriratkaisuna V-twin on KTM:lle tutun tuntuinen konsepti, mutta nytpä itävaltalaismerkki saattelikin parrasvaloihin rinnakkaisin sylinterein toteutetun, 105-hevosvoimaisen 799 cc parallel-twinin.
 

Husqvarna Vitpilen 701

Sukujuurilta alkujaan ruotsalainen Husqvarna valmisti ensimmäisen moottoripyöränsä jo vuonna 1903. Tavaramerkin käyttöoikeudet moottoripyörien osalta myytiin italialaiselle Cagivalle 1980-luvun puolivälissä ja sieltä edelleen BMW:lle vuonna 2007 ja viimeisimmäksi KTM:lle vuonna 2013.
Aikojen alussa Husqvarna oli maantiepyörä, mutta suurimman menestyksensä ja maineensa merkki on hankkinut

nappularenkaisilla motocross- ja enduropyörillä. KTM:n omistukseen ohjauduttuaan Husqvarnaa ollaan jälleen saattelemassa maastosta myös aurinkoisille asfalteille. Tämän koeajon aiheena oleva Vitpilen 701-malli on ollut kansainvälisillä messuilla jo kolmisen vuotta tekemässä merkkiä tunnetuksi myös urbaania moottoripyöräilyä harrastaville.

 

Etelään elävän mieli


 

Jokunen vuosi sitten oli aikomus ajaa moottoripyörällä Espanjaan mutta oli heinäkuu ja matka tyssäsi jo Ranskaan. Syynä oli lähinnä liiasta heinäkuisesta kuumuudesta aiheutunut matkustamisen hidastuminen. Uusi yritys ajoitettiin syys- lokakuulle 2017, ajatuksena että sää jo suosisi ja pahin turistikausi olisi ohi. Paluu lokakuun lopulla Keski-Euroopan läpi ei kuitenkaan kiinnostanut kovasti ja päädyimmekin sitten pyörälle miettimään rekkakyytiä kotiin ja itselle lentolippuja. Hannu Halmeen matkakertomus 2017 Espanjan reissusta.
 

 

Yamaha MT-09 SP – Onnistunut kokonaisuus

Kolmisylinterinen Yamaha MT-09 ensiesiteltiin suurelle maailmalle vuonna 2013 ja sen myötä käynnistyi tämän kolmea soittorautaa symbolinaan käyttävän menestysmerkin uusi nousu maan raosta, jonne koko ala ehti tallautua maailman laajuisen taloustaantuman seurauksena.
Nolla-Ysin” kohdalle osuneet,

moottorin hallinnan osalta toiveita herättäneet parannusehdotukset saatiin korjattua kädenkäänteessä, mutta jousituksen osalta asioihin puuttumista saatiin odottaa tähän malliin saakka. Nyt takana on Öhlins-monovaimennin ja etupäänä monisäätöinen, Kayaban valmistetta oleva USD-teleskooppihaarukka. Niiden ansiosta myös ajo-ominaisuudet edustavat nyt samaa korkeaa tasoa kuin pyörän erinomainen moottori.

Lisäksi muun muassa:

• Kokoontumisajokalenteri 2018
• Suomen moottoripyörämuseolla alkoi 8. kausi
• Virolaisten kootut motomatkat 60-70-luvulla
• Prätkäreissu Kuubaan

 

...ja paljon muuta
mielenkiintoista luettavaa!   

Myynnissä Lehtipisteissä nyt!
Seuraava numero 4/2018 ilmestyy 8.6.2018

 

Klikkaa itsesi Lehtipisteen-sivulle ja tarkista lähin lehtemme myyntipiste!
(linkki avaa uuden ikkunan)